En motivationskurs för högstadieelever

Att ta tillvara på talanger, drömmar och drivkrafter.

Vi tror att barn och unga har rätt till jämlika förutsättningar.

A Million Minds har därför utvecklat en motivationskurs i tävlingsform för högstadieelever i främst miljonprogrammets förorter. Forskning visar att en god start i högstadiet med fortsättning till gymnasiet ger en god chans att bryta utanförskap.

Dream Challenge har ett tydligt mål att lyfta ungas gymnasiebehörighet  samt framtidstro så att morgondagens, talanger, medarbetare, partners och vänner får en juste chans.

För våra partnerföretag innebär Dream Challenge en möjlighet för företaget och medarbetare att vara delaktig i, göra skillnad och bidra till att stärka den sociala hållbarheten i miljonprogrammens förorter. Programmet är ledarskapsutvecklande. Programmet finns idag i skolor i Husby, Akalla, Hjulsta, Rinkeby, Skärholmen, Alby och Rissne.

Programmet är 4 veckor långt, där en eller flera medarbetare/inspiratörer engagerar sig i upp till 10 h inklusive förberedande utbildning. Det finns också en möjlighet att och/eller sitta med i jury under ca 4 h inklusive förberedelser.

  Dream Challenge Partner

SEB har engagerat över 60 av sina medarbetare sedan start år 2013 att vara med ute på skolorna för att coacha och inspirera.  SEBs medarbetare, har föreläst, inspirerat och varit jurymedlemmar. Flera elever har fått möjlighet till jobbskuggning på SEB.