Nyansera bilden av den rådande stereotypa berättelsen av förorten

Syftet är att bidra till att nyansera bilden av den rådande stereotypa berättelsen av förorten och individerna som bor där som existerar idag. Särskilt de som sällan syns och hörs i det offentliga samtalet men som har banat väg för andra och som gör skillnad. Vi tror på att det behövs visa på en mångfald av människor som är banbrytare eftersom att när en person lyfts fram blir denne ett exempel om det är många som lyfts fram blir det dock ett faktum som kan bidra till en synvända. Idag möter många från miljonprogrammets förorter mycket fördomar, diskriminering och enligt Rädda Barnen samt Novus så är det många unga som skäms för att uppge sin adress.

Den 4 november 2015 anordnade A Million Minds tillsammans med Bling den första aftonen tillägnad till 100 av många av förebilder på Pave the Way Awards från förorten som antingen bor och/eller verkar i området eller på annat sätt har anknytning till förorten och som har banat väg för andra och på det sättet gör skillnad.

På galan hade vi inspirerande personer som var nominerade. Alexandra Pascalidou var en av dem som fick hederspris och vi uppmärksammade etablerade artister som Pa Modou, idrottare som Martin Mutumba, till företagsledare som Emad Zand med flera men vi uppmärksammade även lokala hjältar då de särskilt för Sverige och förorten framåt.

Kultur- och Demokratiminister Alice Bah Kuhnke delade ut hederspris. Komikern Behrad Rouzbeh var konferencier!

Officiell sponsor

Sponsorer