Praktikant sökes till våra Youth Empowerment Program!

 Under Aktuellt

Personbeskrivning

Vi söker en person som har praktik inom ramen för sin högskoleutbildning eller liknande med inriktning mot exempelvis: mänskliga rättigheter, samhällsplanering, pedagogik och lärande, statsvetenskap, medie- och kommunikationsvetenskap eller journalistik. Vi tror att du har kunskap och intresse för ungdomsfrågor, utbildningsfrågor, demokrati och samhällsdebatt.

Vi söker dig som är initiativrik samt drivande. Du ska kunna arbeta självständigt såväl som under handledning, du ska behärska svenska och engelska i tal och skrift.

Erfarenhet av att arbeta med unga och projektledning är meriterande. Ideella engagemang och föreningserfarenhet såsom idrott eller studentrörelsen, sociala organisationer, aktivistnätverk eller liknande ses också som meriter.

Du kommer att arbeta med att stärka ungas egenmakt vad gäller framtidstro, självkänsla och gymnasiebehörighet i Dream Challenge. Du kommer också att vara delaktig i ett nytt program som handlar om att stärka ungas inflytande, makt och påverkan.

Arbetsuppgifterna är omväxlande. Praktiken utgår ifrån praktiskt arbete med Dream Challenge och vår nya satsning för ungas inflytande.  Bland annat ingår dessa uppgifter: Samordning med företrädare från näringsliv och andra organisationer och samordning med volontärer. Skrivandet av pressmeddelande, att bistå i kvalitetssäkring av programmen, dokumentering/delrapportering, skrivandet av debattartiklar

Omfattning och förutsättning

Heltid vårterminen 2018, praktiken är oavlönad. Praktiken startar efter överenskommelse i januari 2018. Skicka in din ansökan snarast, dock senast 1 december 2017.

Skicka in din ansökan!

Skicka ett mejl till oss med personligt brev och CV om varför du vill göra din praktik just hos oss till: madeleine.opira@amillionminds.se  För frågor om praktiken hör av dig till Madeleine Opira på mejl eller telefon 073-642 62 01. Vi ser fram emot din ansökan!